mjau! pip!

mjau! pip!

Har bråkat med en bild i flera timmar nu. Jag gav upp och tog ut dessa delar från bilden och gjorde det här istället.

perspective drawings

Perspective drawing - housePerspective drawing - house

I skolan har vi fått lära oss att rita i perspektiv och det är hur kul som helst! Det är så himla lätt också. Jag trodde i början att det skulle vara jättesvårt, men det är det verkligen inte. Det är ett himla smart och enkelt sätt att rita på. Det klyddiga är att man får rita på riktigt stora papper så att man får med alla linjer och vanishing points (där linjerna möts). Här är ett hus i two-point perspective. Läraren som undervisade oss i det pratar på engelska, så det är därför jag använder engelska termer :).

mitt sommarjobb - serie

Mitt sommarjobb, sida 1

Mitt sommarjobb, sida 2

Mitt sommarjobb, sida 3

I vår delkurs Teckning och visuell gestaltning hade vi som uppgift att göra en serie på tre sidor som handlar om sommarjobb. Här är alltså min serie, men jag har aldrig haft ett sommarjobb så jag hittade på. Jag tyckte att det var rätt svårt faktiskt. Det var svårare än jag trodde. Det man lättast säger i text ska man säga i text, och det man säger lättast i bild ska man säga i bild. Men jag tyckte att det var svårt att kombinera dessa. Känner mig väl inte jättestolt och nöjd över serien, men jag har gjort den i alla fall och det kunde ju ha varit värre. Jag tycker jättemycket om serier men det är inte min grej att göra serier. Det känns i alla fall bra att ha en serietecknare som lärare i kursen. Gunnar Krantz heter han.

AK-47

AK-47

Ibland händer det att jag ritar sånt här istället.

följ mig på tumblr

tumblr


Idag skaffade jag minsann en tumblrsida! Om ni vill får ni jättegärna följa mig där. Jag kommer inte att lägga upp bilder jag ritat på min tumblr, utan dom kommer endast att finnas här på bloggen. Så det behöver inte oroa er för! Tänkte använda tumblr som en slags vardagsblogg, så jag kommer antagligen att uppdatera den oftare än bloggen. Det går ju så himla mycket snabbare att knäppa ett foto än att rita. Där tänkte jag dela med mig lite mer av mig, jag är ju inte så personlig här på bloggen. Jag ska försöka vara mer personlig här, tänker att det kanske blir lite trevligare då!

www.lillesnigel.tumblr.com

Do I look fat in this paragraph?

I skolan hade vi en uppgift där vi skulle skapa ett designprogram. Vårt designprogram skulle innehålla en logotype, visitkort, brevpapper, kuvert och själv gjorde jag en hemsida för skojs skull. Vi kunde antingen välja om det skulle vara till oss själva eller till en klasskamrat, men jag valde till mig själv. Det tyckte jag lät roligare och man kan alltid ha nytta av ett designprogram, särskilt om man blir nöjd med det man gjort, vilket jag också blev!

Logotype

Visitkort

Brevpapper

Kuvert

Kuvert - baksida


Hemsida

abstract heart

Abstract heart

Här är mitt tredje motiv för t-shirtsuppgiften och det här är alltså det abstrakta motivet.
Just nu är jag jätteförkyld. Nyser hela tiden och näsan rinner. Min dumma nässpray hjälper i en halvtimme och sen rinner näsan igen. Det känns så jobbigt att sitta på lektion och nysa och snora hela tiden.

anatomic heart

Anatomic heart

Här är ett motiv till en skoluppgift där vi skulle skapa ett t-shirtmotiv. Det här motivet ska föreställa kärlek och vara symbolisk. Eftersom kärlek inte är något man kan ta på är det så himla svårt att komma på något. Jag ville inte välja något så vanligt som ett hjärta, förlovningsringar och annat som är rätt typiskt. Jag lekte lite med att man förknippar kärlek med hjärtan, och då menar jag inte såna där hjärtan man ritar, utan det man säger. "Du är mitt hjärta, du finns i mitt hjärta, jag hjärtar dig, jag ger dig mitt hjärta" och liknande. Vad har ett hjärta med kärlek att göra? Därför ritade jag någon som ger bort ett anatomiskt korrekt hjärta och förhoppningsvis hjälper texten "I give you my (heart)" att ännu mer förmedla budskapet, att det alltså har med kärlek att göra.

teenage dirtbag zombie

i'm just a teenage dirtbag zombie

Sitter och leker med det här när jag borde göra läxa istället, tur att jag har ett litet tag till på mig att bli klar. Igår bokade jag tid till tatuering så nu är jag jätteglad och längtar tills dess. Eller mer tills det är över. Snart ska jag iväg till jobbet för idag har jag ingen skola. Det är ju bra att passa på att få extra pengar.

kärleksfåglar, eller?

Love birds

Jag tänkte faktiskt välja äpple som tema till mina t-shirtsmotiv för skoluppgiften. Men för någon dag sedan satt jag och öppnade en massa illustratordokument jag hade men inte riktigt visste vad det fanns i. Då hittade jag den här fågeln som jag har lekt med för ett tag sedan, och så blev det såhär! Tänkte att jag kunde ha det här motivet till t-shirtsmotivet och alltså välja temat kärlek. I så fall ska den här bilden ska vara det representerade motivet för kärlek. Då har jag symbolisk och abstrakt kvar att göra. Om jag hade valt att använda äpple hade en representation av ett äpple varit just ett äpple. Kärlek blir ju lite svårare eftersom det inte är något man kan ta på, det kan ju se ut hur som helst! Jag har valt att inte använda röda färger eller annat som är typiskt för kärlek då jag tycker att det kan bli ganska klyschigt.

Tycker ni att den här bilden säger kärlek till er?

världens bästa pappa

big daddy

jättemycket hej


Så himla kul! Såg att jag har fått två nya bevakare till bloggen, hej till er! Det känns alltid så roligt när någon uppskattar vad man gör.

Har ganska mycket att göra i skolan just nu. Har två uppgifter i typografikursen. En är att vi ska skapa tre logotyper till tre olika företag; budfirma, flygbolag och advokatbyrå, och den andra är att vi ska skapa ett designprogram för oss själva innehållande logotype, visitkort, brevpapper och kuvert. Den sista uppgiften är i visuell kommunikation och då ska vi skapa tre t-shirtsmotiv med temat äpple eller kärlek. Ett motiv ska vara representativt, det andra ska vara symboliskt och det sista ska vara abstrakt.

Har faktiskt gjort en rituppgift i skolan med fyra bilder som jag tänkte lägga upp här på bloggen. Teckningarna lämnades in i svartvitt men jag tänkte att det kan bli lite roligare ifall jag färglägger dom, så det är något jag håller på med just nu!

RSS 2.0