Bauhaus & Bamse

I kursen Visuell Kommunikation II blev vi tilldelade varsin serietidning där vi skulle göra om omslaget i Bauhausstil. Bauhaus var en skola i Tyskland i 14 år innan den stängdes av nazisterna. Skolans idé var att sammanfoga konst, skulptur, arkitektur och design - och är känd för just sin annorlunda design, annorlunda lärosätt och de olika lärarna som undervisade på skolan. Bauhausdesignen har även blivit en stor grund för design idag.

Här är serietidningen jag fick:

Bamse

Och här är mitt resultat:

Bamse Bauhaus

Eftersom Bauhausdesignen grundas på geometriska figurer - cirkeln, kvadraten och triangeln - valde jag att bryta ned mitt omslag så pass mycket. Jag ville bara ha det väsentliga kvar från originalomslaget vilket är att Bamse är ledsen för att sin farmor är försvunnen.

Kommentarer
Postat av: emilia

jag bor mycket riktigt i eslöv. eller, ja, stehag!

2012-03-02 @ 17:07:26
URL: http://nollfemnolltva.blogg.se/
Postat av: kajsa

Men hallå! Jag vill också gå på en skola där man får så roliga uppgifter! åååååh

Dessutom är din variant av Bamse alldeles förträfflig. Gillar verkligen det extremt rena resultatet som ändå så klart och tydligt visar vilken tidning det handlar om. Gillar't.

2012-03-06 @ 19:43:18
URL: http://aenigma.se
Postat av: kajsa

Angående din fråga; jojomänsan, jag jobbar som frilansande illustratör. samtidigt frilansar jag även som stylist/stylistassistent och när tiden finns som journalist. Jag har gjort det sedan jag gick ut gymnasiet (nu är jag 23) och det är en tuff bransch men jag har alltid haft tillräckligt med jobb för att kunna försörja mig och leva såsom jag vill.

Tanken är väl att en dag ligga på en agentur så att de ordnar med mina jobb och kontakter och så men idag är jag väldigt nöjd med att vara min egen och förvalta mitt arbete efter eget huvud. För tillfället så illustrerar jag ett antal böcker inom läkemedelsvärlden som handlar om medicinska örter och växter. Så hela skrivbordet är fullt med johannesört, humle och passionsblomma!

Egentligen är mode mitt område kan man väl säga men jag har fått en väldigt bra möjlighet att jobba inom läkemedelsvärlden och det ger en stadig och bra, och framförallt trygg, inkomst där jag har väldigt fria händer.Som vanligt handlar allt allt allt om kontakter men med ett öppet sinne, tro på sig själv och lite jävlar anamma så kommer man långt.Vill du jobba som illustratör i framtiden?

2012-03-07 @ 10:43:41
URL: http://aenigma.se
Postat av: Inga J. Wikstrand

Hej tjejen, jag skulle jobba med en instudering till mina kids i skolan och slog upp Bauhaus och så hamnar jag hos dig. Awsome, me like.

Jag besöker dig igen, var så säker du har kanske något jag kan locka mina elever med. Du skulle ju komma och berätta om din färd till eget ...Superglad påsk på dig. kramis. Inga :D

2012-04-06 @ 16:47:53
URL: http://stewartwikstrand.blogspot.se

kommentera color 2 Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)


Hemsida/Blogg:


Vad du har på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0