Matryoshka

Matryoshka / Babuschka

Tack för alla fina kommentarer jag har fått på sistone! Blir så himla glad av att läsa det ni skriver.

Nu måste jag skriva en essä om färg som jag har skjutit upp på i två veckor. Gör alltid samma sak och panikpluggar i sista sekunden.

min nya kompis

Tattoo fox

Igår satt jag och plågades med detta en stund, men det är så himla värt det! En sittning kvar med färg och sen är den klar.

Det värsta med tatueringar är inte att dom gör ont att göra, utan det hemskaste jag vet är allt efteråt. Fick någon slags klisterplast runtom hela armen som gjorde riktigt ont att dra av, i alla fall där jag hade hår. Dessutom brukar jag alltid må illa och bli svimfärdig när jag tvättar och smörjer in den när den är alldeles ny. Det känns rätt töntigt att må illa av något sånt. På onsdag ska jag ta bort en konstig leverfläck så jag kommer antagligen dö då också.

när djuren sover

När djuren sover

När djuren sover - close up

Äntligen är den klar!

världens häftigaste grej kanske

I verkstaden i skolan finns det en sjukt häftig grej, nämligen en laserskärare! Man ritar upp vad man vill skära ut i Illustrator, och sen skär den ut det man har ritat. Önskar min en sån i födelsedagspresent! Här har den skurit ut en grej till en skoluppgift och som också är en del till en tävling. Kommer att visa slutresultatet sen!

Laser cutter 01

Laser cutter 02

Laser cutter 03

Nalle Boll

Här kommer en stop motionfilm om ett datorspel vi har gjort i skolan, inte på riktigt då, i vår kurs Interaktion & design. Man skulle skapa en hemsida och min grupp gjorde en hemsida med datorspel för treåiga barn. Hemsidan/spelet är till för surfplattor eftersom barnet själv ska klicka sig fram med fingrarna.

Nalle Boll heter spelet och Nalle Boll är en karaktär som kommer att följa en genom hela spelet. Spelet går ut på att man kan välja mellan tre olika världar - skogen, havet och staden. I dessa tre världar finns det tre olika djur som i sin tur har tre olika spel barnet kan välja att spela. I filmen visar vi bara vattenvärlden eftersom det är den värld vi utvecklade mest, annars hade uppgiften tagit alldeles för lång tid.

Tanken är att det ska vara så lite text som möjligt i spelet och att det är en röst som pratar. Ibland är det Nalle Boll och ibland är det något av djuren som pratar.


Här är det som jag har gjort till spelet
(förutom Nalle Boll som Anna har designat):

Framsida Hav framsida Blackfiskens spel byt losenord registrera konto installningar om oss

tallriken ärtprinsen

Tallriken Ärtprinsen 01

typsnitten

Åse Ekström från Kollor Designbyrå har haft lektion med oss ett par gånger och här är en av uppgifterna hon har gett oss. Vi fick ett typsnitt där vi skulle ta bort någonting och där vi skulle lägga till någonting. Om vi ville kunde vi även göra en tillämpning och till mitt typsnitt blev det ett barnboksomslag. Typsnittet jag använde mig av är Caslon.

Bauhaus & Bamse

I kursen Visuell Kommunikation II blev vi tilldelade varsin serietidning där vi skulle göra om omslaget i Bauhausstil. Bauhaus var en skola i Tyskland i 14 år innan den stängdes av nazisterna. Skolans idé var att sammanfoga konst, skulptur, arkitektur och design - och är känd för just sin annorlunda design, annorlunda lärosätt och de olika lärarna som undervisade på skolan. Bauhausdesignen har även blivit en stor grund för design idag.

Här är serietidningen jag fick:

Bamse

Och här är mitt resultat:

Bamse Bauhaus

Eftersom Bauhausdesignen grundas på geometriska figurer - cirkeln, kvadraten och triangeln - valde jag att bryta ned mitt omslag så pass mycket. Jag ville bara ha det väsentliga kvar från originalomslaget vilket är att Bamse är ledsen för att sin farmor är försvunnen.

RSS 2.0